Samordningsförbundet
Skellefteå – Norsjö
AKTUELLT
Kolla in våra verksamheter
Samordningsförbundet
Skellefteå – Norsjö
Blog Image

Boden ansluten till Samordningsförbundet Södra Norrbotten

  • Skapat av Monica Widman Lundmark
  • Den 24 juni, 2021
Den 1 juni anslöt Boden till Samordningsförbundet Södra Norrbotten, skriver Samordningsnytt juni 2021. Av landets 290 kommuner är det 18 som inte ingår i ett samordningsförbund. Läs mer!

Projekt för psykisk hälsa

  • Skapat av Monica Widman Lundmark
  • Den 9 juni, 2021
ESF-projektet Psykisk hälsa Arbetsliv 2.0 hjälper arbetsgivare att bli trygga i att förebygga psykisk ohälsa och uppmärksamma våld i nära relation, vilket tidningen Psykisk Hälsa skriver om. Läs artikeln.
Blog Image

Stoppa våldet

  • Skapat av Monica Widman Lundmark
  • Den 5 maj, 2021
Detta händer hos Samordningsförbundet Skellefteå-Norsjö inom pilotprojektet Stoppa våldet – ett regeringsuppdrag till samordningsförbunden för att upptäcka våld. Stoppa våldet Stöd och service är ett lokalt projekt med myndighetssamverkan i Skellefteå inom ramen för pilotprojektet Stoppa Våldet som pågår året ut (2021). Projektledare är Annika Wennerström, enhetschef för Daglig verksamhet. Lena Stenvall som är anställd […]

Monica Widman Lundmark

Podcast som öppnar för samtal på arbetsplatsen – om mäns våld mot kvinnor

I femte avsnittet av Från ord till handling samtalar Monica Widman Lundmark och Fredrik Lundh Sammeli, justitieutskottets ordförande, om vikten av att föra modiga samtal bortom politikens konflikter och pang-på-svar vilket Fredrik vill uppnå i sin podd Norrbottens Karlar. Det blir också samtal om vad politiken behöver göra för att stoppa mäns våld mot kvinnor, att det kan vara lätt att hitta politisk enighet kring straff och åtgärder, men att det är betydligt svårare att hitta det vad gäller det förebyggande samt hur otroligt viktigt det är att jobba med just det. Det är viktigt att ha ett starkt ledarskap för att implementera framgångsrikt metod-utvecklingsarbete vad gäller mäns våld mot kvinnor och vi behöver börja jobba med frågan tidigt för att fånga upp barn som blir våldsutsatta och motverka våld i ungas relationer.

Podden finns där poddar finns. Exempelvis på Spotify:

ons20okt09:0016:00Planeringsdag inför år 202209:00 - 16:00

tor04nov09:3012:00Beredningsgruppsmöte09:30 - 12:00

tor18nov09:3015:00Styrelsemöte09:30 - 15:00

Våra finansierade insatser

Portfolio
Ung Resurs
pagaende
Portfolio
MISAM
pagaende
Portfolio
ProAktiv
pagaende
X